Laatste nieuws

Agenda binnenkort

Geen evenementen

Hilgeländer Musikanten

Historie
In 1976 waren er in Meddo enkele muzikanten die, zonder dirigent muziek maakten op kermissen en feestjes. Ze noemden zich "Opraapcombo". Na enkele jaren werd het allemaal wat serieuzer en werd de naam veranderd in Opraapkapel. Inmiddels was Hugo Klein Severt als dirigent aangetrokken. Hij was de aangewezen persoon om de kapel leiden. Serieus en verstand van muziek. In 1982 werd voor het eerst aan een concours deelgenomen en werd meteen het hoogste aantal punten behaald. Een gigantisch succes.

 

Het orkest kreeg steeds meer vorm en in 1984 werd de naam gewijzigd in "De Hilgeländer Musikanten".

Regelmatig werd aan concoursen  deelgenomen, waaraan onder leiding van Hugo Klein Severt een intensieve voorbereiding vooraf ging.Er werd net zo lang geoefend dat alles goed en verantwoord klinkt. De resultaten waren erna. De Hilgeländer Musikanten kwamen uit in de Topklasse.

Begin jaren '90 werd het orkest uitgebreid met een klarinettensectie. Daarmee kwam men op concoursen, maar ook bij andere optredens nog completer voor de dag. Met name het showprogramma werd zeer hoog beoordeeld.

 

Orkestleiding
Van 1999 tot 2005 werd het dirigeerstokje van de Hilgeländer Musikanten gehanteerd door Bennie ter Heijde, die zijn perfecte gevoel voor de muziek op muzikanten en publiek wist over te brengen. Sinds september 2005 is John Wagenvoort de muzikaal leider.

 

De Hilgeländer Musikanten hebben sinds kort een eigen site: www.hilgelandermusikanten.nl

 

Voor Informatie, bestellen van de "Hilgeländer Musikanten CD" of voor boeking van optredens is er een vast aanspreekpunt. Klik op het menu-item  CONTACT voor de gegevens.

Video

 
 

Volg Sint Jan op Twitter

twitter

fanfare2014  slagwerk2014  leerlingen2014  majorettes2104   hilgelander