Laatste nieuws

Agenda binnenkort

Geen evenementen

Opleidingen

MMjS    

MMjS is de afkorting van "Muziek Maak je Samen", de cursus waarmee St.Jan hoopt basisschoolleerlingen vanaf groep 4 enthousiast te krijgen om muziek te maken en uiteraard aan e laten sluiten bij onze muziekvereniging.

Tijdens deze cursus van 20 weken wordt aandacht besteed aan samen spelen op de blokfluit, zingen, instrumenten die in een fanfare-orkest worden gebruikt, maat- en ritmegevoel.

 
Deze jonge kinderenk laten we kennismaken met de instrumenten van St. Jan. Dit gebeurd door een aantal ervaren leden van de vereniging. De deelnemers van MMJS mogen uiteraard ook zelf proberen de instrumenten uitproberen.

En het is best spannend als zij voor het eerst een trompet in de hand neemt.

 

De volgende instrumenten komen aan bod:
De trompet | De trombone | De hoorn | De saxofoon | Het slagwerk | De bugel |De bas | De euphonium
    
Uitvoering
Na het afwerken van het MMJS traject laten de jonge deelnemers graag zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. In de zaal van het verenigingsgebouw 't Beiltelhöfken in Meddo geven zij een voorstelling waarbij vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden van harte welkom zijn. Bij mooi weer wordt dit optreden buiten georganiseerd.

Tijdens dit MMJS optreden is er ook een optreden van onze minirettes, het jeugdslagwerkensemble en het leerlingen orkest. Zo krijgt men een goede indruk van het eventuele vervolg van de kinderen op MMJS.

 

Als de kinderen na deelname aan "Muziek maak je samen" een instrument kiezen is de vervolgstap het nemen van  les aan de muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk (door subsidie is het lesgeld lager).

Voor meer inlichtingen of aanmelding neem contact op met Leo Zieverink (tel. 0543-569337)

 

Als de kinderen de basisvaardigheden voor het instrument kennen, worden ze opgenomen in het leerlingenorkest van onze muziekverenging. Daar kunnen zij zich onder deskundige leiding verder ontwikkelen.

 

Slagwerkers

Sint Jan bevindt zich in de luxe positie dat binnen de vereniging een professioneel docent slagwerk aanwezig is.

Ronny Wolterink verzorgt dan ook de opleiding voor de slagwerkers. 

Er is sprake van individueel les en samenspel.

Mocht je interesse hebben om lid te worden van Sint Jan en bij ons intern de slagwerkopleiding te volgen, neem dan contact op met Leo Zieverink (tel. 0543-569337)

Video

 
 

Volg Sint Jan op Twitter

twitter

fanfare2014  slagwerk2014  leerlingen2014  majorettes2104   hilgelander