Laatste nieuws

Agenda binnenkort

Geen evenementen

Slagwerkensemble

Oprichting
De slagwerkgroep is in 1967 opgericht en vierde in 2007 haar veertig jarig jubileum. Van de oorspronkelijke bezetting speelt alleen de nestor van de slagwerkers, Jos Mentink, nog mee.
De slagwerkgroep kan zich de laatste jaren verheugen op een grote belangstelling van de jeugd. Op alle niveau's binnen het slagwerk is er ruim aanwas.

Resultaten                                                                                                                              Na deelname aan een aantal concoursen werd er in 2014 een mooi resultaat behaald. Tijdens het slagwerkconcours op 24 mei behaalden de slagwerkwerkers 86,33 punten met promotie naar de 3e divisie. Nadien volgende een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap in Assen op 31 januari 2015. Tijdens dit NK hebben de slagwerkers 92,25 punten behaald en zijn zij Nederlands Kampioen geworden over 2014 in de 4e divisie.  

 Slagwerkensemble-Sint-Jan-Meddo
Slagwerkensemble foto t.g.v. 85-jarig jubileum        September 2014                   Foto: Han Kolkman

De slagwerkgroep oefent elke dinsdag in het eigen verenigingsgebouw in Meddo.

Dirigent
Ronny Wolterink is geboren en getogen in Winterswijk-Meddo. Hij volgde zijn lessen aan de muziekschool te Winterswijk om hierna de richting “Klassiek Slagwerk” te kiezen aan het conservatorium te Enschede. Deze studie werd in 1997 met goed gevolg afgesloten aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Hij was als remplaçant meerdere malen werkzaam bij ‘Het Orkest van het Oosten’, ‘Het Gelders Orkest’, ‘Jeugd Orkest Nederland’, ‘Nordrhein-Westfälischer Jugendorchester’ en diverse (eu)regio-orkesten.
Momenteel is Ronny werkzaam als docent slagwerk aan de culturele instelling “De Leeuwenkuil” in Deventer en bij diverse verenigingen in de euregio. Tevens is hij instructeur van de slagwerkgroep van “St. Jan” in Meddo en oprichter en lid  van het Marimba-ensemble van deze muziekvereniging. Daarnaast is Ronny nog free-lance slagwerker in diverse bands en orkesten.

Video

 
 

Volg Sint Jan op Twitter

twitter

fanfare2014  slagwerk2014  leerlingen2014  majorettes2104   hilgelander